Att tänka på när du hyr maskiner

Du kanske haft behov av maskiner du tycker är onödigt att köpa, eller inte ens har rad att köpa. Då finns det ju som tut var företag som enbart arbetar med maskinuthyrning. De flesta stora företag i branschen har ett ganska likvärdigt utbud av maskiner och liftar och oavsett vilket företag du väljer att hyra av finns det några saker du bör tänka på.

Till att börja med är frågan hur mycket det kostar att hyra en specifik maskin och vilka olika möjligheter när det gäller olika tidsintervall för att hyra den. Du kanske behöver en maskin en eftermiddag eller flera veckor. Hur påverkar detta priset? Är det enkelt att förlänga hyrperioden om du inte hinner klart till utsatt tid?

Vad ingår i priset? Det kanske tillkommer kostnader för exempelvis transport, slippapper, diesel mm. Detta är viktigt att göra klart från början, så inte tråkiga överraskningar dyker upp på vägen.

Ingår rengöring av maskinen i priset eller måste du stå för detta själv? Detta kans också vara bra att reda ut innan du hyr.

Hur ligger det till med service av maskinerna och försäkringar? Se till att klargöra hur det ligger till med detta och vad som gäller med eventuell självrisk.

Slutligen kan det vara bra att veta vem som står för kostnaderna om maskinen går sönder när du använder den. Står du för detta själv, eller står uthyraren för detta?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *